Er zijn tal van zwangerschapscursussen. Ik geef o.a. HypnoBirthing, maar wat is het eigenlijk? Wat maakt HypnoBirthing® dan zo anders, zo bijzonder en zo uniek?

Naast het feit dat HypnoBirthing® steeds hipper wordt en het ook nog eens vergoed wordt door de meeste ziektekostenverzekeringen in het aanvullende pakket, werkt deze cursus gewoon ECHT! Het is bewezen dat bewuste ademhaling je helpt om op een kalme manier met zo min mogelijk ongemakken een kind ter wereld te brengen. Velen gingen jou voor, dus wat houdt je tegen om ook deze cursus te volgen.

En verder…………………

HypnoBirthing® is een zwangerschaps- en bevallingscursus waarbij je technieken leert die je helpen om op een relaxte manier jullie kindje ter wereld te brengen. Geen standaard oefeningen, maar je echt voorbereiden op de geboorte van jullie kindje. De oefeningen gaan diep in op je eigen ontspanning. De cursus zit vol praktijkfeiten en logische onderbouwing. In de cursus leer je hoe je vol zelfvertrouwen dit avontuur aan kunt gaan, gewoon omdat je van nature al weet hoe dat moet, je leert te vertrouwen op jouw eigen intuïtie. Daarnaast volg je deze cursus samen met jouw (geboorte)partner. Alle lessen doe je samen, waardoor jouw partner goed weet hoe hij jou het beste kan ondersteunen tijdens de geboorte van jullie kindje. Je leert samen oefeningen om diepe ontspanning te bereiken, welke weer zullen helpen bij de geboorte van jullie kindje. Zelfhypnose en kennis over het geboorteproces stellen je in staat de geboorte aan jouw lichaam over te laten en het leert je op je natuurlijke baringsinstincten te vertrouwen. Je leert verder allerlei praktische en waardevolle tips, die je helpen om voor jezelf op te komen tijdens de geboorte, maar ook al tijdens je zwangerschap. Met HypnoBirthing® leer je ontspannen, loslaten en te vertrouwen op jezelf. Het bevordert een rustige en soepele geboorte.

Uit ervaring weet ik dat alles wat je leert tijdens de HypnoBirthing® cursus ook goed toepasbaar is in jouw dagelijkse leven. Al met al doe je met deze cursus een hele goede investering in jouw algehele eigen ontwikkeling.